KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 
            
INTRODUCTIE KERAMISCHE DAKPANNEN

De keramische dakpannen van enkele hoogwaardige Duitse fabrikanten, zoals we die vandaag de dag op de Nederlandse markt kennen, zijn in 1990 door importeur LANDER op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Met haar verschillende vormen en kleurschakeringen zijn de ruim 40 modellen een welkome aanvulling op het in Nederland traditonele aanbod!

Modellen, vormen en innovatie

Ondanks de hoge investeringskosten in mallen en persen zijn er de laatste jaren diverse modellen ontwikkeld en de ontwikkeling staat niet stil! Denk hierbij aan aparte modellen als de F100 en de K150 of het LANDER TOP 10 systeem voor extreem flauwe dakhellingen. Het totaalprogramma biedt haast onbegrensde kleurnuances, vormen en toepassingsmogelijkheden waardoor er voor de ontwerper veel te kiezen valt. OVH’s in economisch grootformaat, een tiental licht gegolfde voordelige modellen waarmee een rustig dakvlak gecreëerd kan worden tot aparte bijzondere vormen waarmee expressieve lijnen in een dak kunnen worden getoond. De tijd dat er alleen gekozen kon worden uit een oude holle, - VH of OVH ligt inmiddels ver achter ons.

      

LANDER specialist in vlakke dakpannen

Inmiddels zijn er meerdere vlakke dakpanmodellen ontwikkeld waarbij nu een echt 100% vlakke en kantige spiegel kan worden verkregen. Denk hierbij met name aan de vlakke S125 en de L105.

     

Uitgebreide mogelijkheden

Met een ongekend totaalprogramma aan keramische en kunststof daktoebehoor kan ieder ontwerp daadwerkelijk op de bouwplaats degelijk uitgevoerd worden. LANDER beschikt over een afdeling daktechniek waar onze mensen u vriendelijk en concreet antwoord kunnen geven op al uw vragen. Zij kunnen u precies vertellen wat in uw project haalbaar en verantwoord te realiseren is. Faalkosten worden hiermee voorkomen en projecten kunnen een bijzonder en gegarandeerd eindresultaat krijgen.

Een gevel doorlopend in een dakvlak? Geen zorgen, LANDER heeft de noodzakelijke keramische hoekstukken. Een verborgen dakgoot zodat een zuiver keramische gevel esthetisch doorloopt tot in de nok? Geen probleem, ook deze dubbele knikpan, speciaal geproduceerd in de vereiste graden, is bij seriematige projecten bij LANDER standaard leverbaar in een groot scala aan modellen.

Prijsbewust ontwerpen

Ook bestaat er bij LANDER een groot scala aan economische modellen denk hierbij aan:
  • grootformaat OVH’s (OVH Z90, OVH H115 VAR) waarbij vorm en schaduwwerking behouden blijft maar nu niet standaard 17 maar wel handzaam, snel te verwerken en vanaf slechts 9,5 stuks per m2.
  • grotere lichtgegolfde modellen (J110E115).
  • Extreem grote dakpannen (E77).
     
Innovatie

Doordat LANDER haar producten intensief ontwikkelt in samenwerking met allerlei marktpartijen komen bijzondere projecten tot leven welke probleemloos en efficiënt op de bouwplaats worden gerealiseerd.

Extreem flauwe dakhellingen- Totaaloplossing

Op de huidige markt worden flauwere dakhellingen vaker dan ooit ontworpen en uitgevoerd waarbij kennis en ervaring vaak ontbreekt. Hierdoor zoekt men de oplossing vaak in simpele spinvliesfolies waarmee in de dagelijkse uitvoering veel mis gaat. Er dient rekening gehouden te worden met vragen als:
  • Met welke dakhelling voldoe ik nog aan het bouwbesluit?
  • Kan ik ongestraft ontwerpen of moet ik ergens rekening mee houden?
  • Waar loopt men in de praktijk op de bouwplaats tegenaan?
  • Hoe kan ondanks de verschillen belangen van alle marktpartijen toch 1 positief waterdicht eindresultaat worden verkregen?
  • Hoe is dit dakschild over 30 jaar nog waterdicht te krijgen?
Keuze uit één van onze modellen kan o.a. bepaald worden door; gewenste kleurstelling, rastermaatvoering, groot- of kleinformaat, onderhoudsvrije karakter of minimale dakhelling (LANDER TOP 10 systeem voor extreem flauwe dakhellingen v.a. 7 graden). Voor elk project een juist model dakpan!

Service

LANDER heeft tientallen jaren ervaring in het begeleiden en ondersteunen van architecten en opdrachtgevers. Neem gerust contact met ons op indien u vragen e/o wensen heeft ten aanzien van esthetica i.c.m. techniek. Neem gerust contact met ons op om te laten zien wat LANDER voor uw project kan betekenen, Voor een vrijblijvend advies over de verschillende keramische modellen dakpannen en hun toepassingmogelijkheden neem telefonisch contact op of mail ons. Wij zijn u graag en deskundig van dienst.

TEAM LANDER