KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

DAKPANNEN

ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

STRETCHTECH


 
 

 
VLAKKE PANNEN

>>OVERZICHT

>>S125

>>L105

>>Z100

>>K150

>>R100

>>601

>>HV600TECHNISCH
HANDBOEK
 


 VLAKKE DAKPANNEN - LANDER vlakke L105
 
Design Award Winner!

De vlakke L105 kenmerkt zich door een onverwoestbare ‘klinkerkwaliteit’ waarmee niet alleen breuk en levensduur aanzienlijk beter uitpakt dan gemiddeld, ook blijft het dakvlak langer verschoond van vuil, mos-, en algenaangroei zonder te moeten verglazen. Doordat er slechts 10 st./m2 gaan is dit model voordelig in aanschaf en verwerking.

 "Sinterbrandprocedé"

Bij een sinterbrand productie wordt op alle kanten een hoge (isotalische) druk op de natte klei uitgeoefend zodat de hoogst mogelijke verdichting en homogeniteit van de klei bereikt wordt. De kenmerken hiervan zijn het ontbreken van de gebruikelijke poriën in de oppervlaktestructuur waardoor vuil, mos, en algen minder gelegenheid krijgen om "zich aan te zetten". Zonder goede aanhechting blijft het vuil op de pan liggen en doordat de pan slechts ca. 4% vocht opneemt en weer afstaat (natuurlijke materialen ‘ademen’) wordt het vuil bij een regenbui grotendeels afgevoerd. Ook wordt met dit procedé een extreem hoge buigsterkte verkregen (tot 1200 MPa) waardoor uitval en afval tijdens productie, transport en op de bouwplaats minimaal is. Mede gekeken naar levensduur kan dus met recht gesproken worden over duurzaamheid.

Bestel nu snel en eenvoudig een monsterpan: klik hier!
 

 

Afmeting (bxl)
 
Latafstand

Werkende breedte

Aantal per m2

Gewicht

Minimum dakhelling

Gewicht per m²
290 x 485 mm.

382-389 mm.

245 mm.

10,5

4,4 kg

10° *

46 kg 
LANDEX daktoebehoren voor een zadeldak
LANDEX daktoebehoren voor een lessenaarsdak
LANDEX daktoebehoren voor een mansardedak
     

Download:
> Download LANDEX daktoeb.dwg
> Download LANDEX daktoeb.pdf

     Download:
     > Download LANDEX daktoebehoren .dwg
    
> Download LANDEX daktoebehoren .pdf
       Download:
      > Download LANDEX daktoebehoren .dwg
      
> Download LANDEX daktoebehoren .pdf

Alle tekeningen e.d. zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend of aansprakelijkheid in welke vorm dan ook worden geaccepteerd. Systeem- en maatwijzigingen voorbehouden.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud, conform de Europese normering EN-1304. Maat- en kleurafwijkingen voorbehouden.
* Dakhellingen lager dan 30° alleen mits goedkeuring Lander en met toepassing Lander Top membraan of waterdicht onderdak. Neem voor details en verwerkings-schriften contact met onze technische afdeling op. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden