KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

LANDER KERAMISCHE DAKPANNEN ALS GEVELBEKLEDING
        
Prijsbewuste gevels van keramiek

Binnen de huidige architectuur wordt de keramische dakpan steeds vaker toegepast als verticale gevelbekleding . Als gevolg van bezuinigingen in de bouwsector wordt de uitdaging groter om (natuurlijke) materialen toe te kunnen passen waarvan uitstraling, duurzaamheid en prijsniveau op één gunstige lijn zitten.

Het toepassen van keramische pannen als gevelbekleding past volledig binnen de duurzame filosofie. Wat in de jaren 30 begonnen is als stroming en toepassing van de “Amsterdamse School” wordt vandaag de dag meer en meer toegepast vanwege een goede balans tussen budget en uitstraling. Vooral vlakke dakpanmodellen en leipannen zijn hiervoor geschikt mits de architect bij zijn ontwerp rekening houdt met belangrijke uitgangspunten zoals:
 • Gemiddelde deklengte en werkende breedte dakpan,
 • Hoe gaat de detaillering eruit zien bij de overgang van dakschild naar gevel?
 • Hoe wil de opdrachtgever hoeken uitgevoerd zien?
 • Hoe zit het met verankering en ventilatie van de pannen?
Hoe zit het met detaillering zoals aansluiting van negge, hoeken en kozijnen?

Kozijnframes

Nieuw zijn de zogenaamde kozijnframes. De aansluiting van de dakpannen op de kozijnen zijn altijd een lastig onderdeel.Vanaf de ontwerpfase tot de uiteindelijke uitvoering brengt dit vaak veel discussie en ook kostbare tijd met zich mee.Het kozijnframe is een doorontwikkeld systeem dat voor nagenoeg elke dakpan kan worden toegepast. klik hier voor meer informatie.

 


Een goed technisch advies en sluitend bestek met tekeningen is de sleutel om soortgelijke projecten succesvol en zonder faalkosten te realiseren. Graag wordt LANDER in een vroeg stadium bij de ontwikkeling betrokken om het verschil te kunnen maken.

   

LANDER beschikt over een technische afdeling waar ervaren mensen u hierop een duidelijk en concreet advies kunnen geven eventueel ondersteund met een detailboekje. Zo weet u waarmee rekening gehouden dient te worden en welke mogelijkheden maar ook welke onmogelijkheden en aandachtspunten er bestaan in het ontwerp en bij de uitvoering. Ondersteuning kan worden geboden van ontwerp tot concrete uitvoering op de bouwplaats.

Voordelen van keramische dakpannen van LANDER als gevelbekleding
 • Prijsbewust bouwen met keramiek voor zowel nieuwbouw als renovatie.
 • Een langer schonere uitstraling gegarandeerd dan bij alternatieve materialen. (“keramiek ademt”.)
 • LANDER beschikt over een uitgebreid pakket aan modellen en hulpstukken en geeft u hiermee als architect veel ruimte voor eigen creativiteit.
 • Alle keramische dakpannen zijn volledig recyclebaar. (Cradle to Cradle)
 • Draagt bij aan een beter en gezonder leefklimaat.

  Kortom een correct uitgevoerde gevelbekleding met keramische pannen biedt een gebouw decennialang een fraai uiterlijk waarbij ondanks alle bekende klimatologische en atmosferische omstandigheden de kleurechtheid en het onderhoudsarme karakter van keramiek een duurzaam positief uiterlijk geeft.