KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

LANDER KERAMISCHE DAKPANNEN - FLAUWE DAKHELLINGEN v.a. 7ºMarktsituatie

Vandaag de dag verschijnen meer en meer flauwhellende daken in het straatbeeld. De term flauwhellend dak is van toepassing indien de hellingshoek van het dakschild < 25º bedraagt.
Van renovatie van daken met grauwe golfplaten tot een besparingsvoorstel bij nieuwbouw op m3 bouwkosten. Flauwhellende daken komen steeds vaker voor zowel in de vorm van zadel- als lessenaardaken. Hiermee wordt echter een nieuw terrein betreden waarbij andere spelregels en risico’s gelden. Er ontstaat een spanningsveld tussen architect, aannemer, dakdekker en opdrachtgever waarbij iedere partij andere belangen heeft en niemand de totale verantwoording op zich neemt.

Vanuit de markt wordt gereageerd alsof dit gewone dakhellingen zijn en denkt men de problemen waar men in de praktijk tegenaan loopt simpelweg op te kunnen lossen met een plastic spinvliesfolie. Vele lekkages en problemen waar bewoners achteraf tegen aan lopen komen hier uit voort.

LANDER Top-10° Systeem

Om tot een integrale oplossing te kunnen komen waarbij niet de individuele belangen van een iedere betrokken partij een hoofdrol spelen maar het project als totaal is LANDER aan tafel gegaan met producenten en Bureau Dak Advies te Gorinchem (B.D.A.) Hieruit is een uniek totaalsysteem voortgekomen bestaande uit een blijvend regendicht of een waterdicht systeem.

Opbouw totale systeem


Het ingenieuze systeem dat is voortgekomen, het LANDER Top 10 systeem, bestaat uit;
 • een 5-tal geschikte panmodellen
 • regendichte of waterdichte systeemoplossing
 • een 3- tal B.D.A. praktijkbladen (ontwerp, detail en uitvoeringsrichtlijnen)
 • een B.D.A. goedkeurende verklaring na inspectie op de bouwplaats waardoor van ontwerp detaillering t/m de uitvoering alle partijen zich aan de spelregels houden

  Resultaat: een integrale voorwaardelijke totaalgarantie op de keramische dakpannen, onderdakmembraan, detaillering en uitvoering. Het totale eindresultaat is van hoger niveau en geeft opdrachtgever de garantie op een waterdicht dak.
   
    
 
Voordelen
 
 • totaalsysteem met synergie tussen marktpartijen
 • voorkomen van faalkosten
 • kostenbesparing t.o.v. een dubbeldakconstructie
 • gratis advisering door onze technische afdeling
 • duurzame blijvende en water- of regendichte oplossing

 
   
Ieder dakschild <25° betreft een flauwhellend dak waarbij een correcte risico-inventarisatie gemaakt dient te worden.

 
 

Panmodellen

LANDER vlakke  S125LANDER vlakke K150LANDER gegolfde J110LANDER gegolfde E145LANDER OVH N130