KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

OVER ONS

In 1984 opgericht als keramisch adviesbureau bestaat LANDER meer dan 30 jaar. Uitgegroeid tot de nummer één in Nederland op het gebied van keramische gevelsystemen en bijzonder gewaardeerd met haar unieke programma keramische dakpannen. Het totaalprogramma biedt vandaag de dag bijna onbegrensde mogelijkheden. Een groots scala keramische dakpannen en gevelsystemen in vele kleuren,
vormen en texturen voor inspirerende mogelijkheden passend bij ieder ontwerp en elk budget.

De façade of dak van een gebouw behoort tot de belangrijkste esthetische elementen. Dit kan het verschil uitmaken in het al dan niet slagen van een nieuwbouw- of renovatieproject. De betrokkenheid van LANDER in een vroeg stadium als onderdeel van het gehele bouwteam garandeert een belangrijke bijdrage aan een succesvol eindresultaat.

LANDER heeft daarvoor de afgelopen 25 jaar beslist niet stilgezeten. Zo is in 1990 'de moderne manier van metselen' door LANDER in Nederland geïntroduceerd. Verschillende nieuwe en onderscheidende producten zullen nog geïntroduceerd gaan worden op de Nederlandse markt,
vaak gericht op nieuwe architectuur.
 
Kortom: met passie en gepaste trots toont LANDER een onderscheidend en verfrissend aanbod in keramiek voor zowel de gevel als het dak.
Wilt u meer informatie, technische ondersteuning of het juiste advies? Neem dan gerust contact met ons op!


HISTORIE LANDER

In de jaren '70 werkte oprichter de heer D. Lander sr. als adviseur in de baksteenindustrie. Ondanks deze steengoede job begon hij aanvankelijk in 1984 zelfstandig als exclusief importeur van hoogwaardige Duitse witte klinkerbakstenen. De bouwsector was in deze jaren '80 erg traditioneel. Zo zag hij samen met producent Moeding uit Duitsland veel toekomst in de mogelijkheid van de keramische gevelbekleding. Hij was hiermee de grondlegger in Nederland. Belangrijk gegeven voor die tijd was dat Lander sr. de architect al in het voortraject voorzag van complete technische ondersteuning en budgettering. Dit voor het kwalitatief beste eindresultaat en bewaking van het strikte budget.  

De vraag naar het keramisch vliesgevelsysteem ALPHATON van Moeding (toen nog Argeton-Moeding geheten) is gestaag blijven groeien en wordt vandaag de dag niet voor niets de "nieuwe manier van metselen" genoemd. Later is het assortiment van LANDER verder uitgebreid en hiermee konden nog meer ontwerpmogelijkheden werkelijkheid worden. Architecten raakten steeds meer geïnteresseerd in de toepassing van deze nieuwe keramische materialen. Een duurzaam en hoogwaardig exterieur was het eindresultaat. De façade groeide in aandacht bij de architect en principaal. 

Het accent is door de jaren heen meer en meer komen te liggen op de toepassing van kwalitatief hoogwaardige keramische toepassingen voor zowel de gevel als dak. Het opnemen van twee grote Europese, veel in ontwikkeling investerende keramische dakpanfabrieken in het assortiment lag dan ook in de lijn van verwachting en LANDER bekleed ook hiermee een belangrijke positie in Nederland. 

In 2001 is de producent Moeding overgenomen. Daarmee is een nieuw tijdperk ingeluid. De naam Argeton-Moeding is toen ook van naam veranderd in ALPHATON. Fikse uitbreiding op het ALPHATON programma was daadwerkelijk het gevolg. Vele nieuwe kleuren, maatvoeringen en structuren zijn ontwikkeld.  

Vandaag de dag wordt LANDER door de aanwezigheid van inmiddels verschillende gevelsystemen en een uitgebreid assortiment dakproducten steeds vaker gevraagd door architecten en opdrachtgevers om in een vroeg stadium in het project mee te denken. De trend is dat er steeds vaker verschillende materialen in een ontwerp toegepast en gecombineerd gaan worden. Het is ons specialisme mee te denken over materiaalkeuzes en hun toepassingen. Van ontwerpdetails tot concrete uitvoering en eventuele engineering, u bent van harte welkom.

LANDER heeft de afgelopen ruim 30 jaar beslist niet stilgezeten en een gezonde groei doorgemaakt. Daarbij houdt het niet op; verschillende nieuwe en onderscheidende producten & toepassingen zullen nog geïntroduceerd gaan worden op de Nederlandse markt, vaak gericht op nieuwe architectuur.

De organisatie van LANDER bestaat uit:

LANDER Gevelarchitectuur BV
KvK Tilburg 18087118
BTW nr: NL8175.56.825.B.01

LANDER Dakarchitectuur BV
KvK Tilburg 18087126
BTW nr: NL8175.57.404.B.01

LANDER International BV
KvK Tilburg 18087124
BTW nr: NL8175.57.696.B.01

Lander Bouw - Keramiek BV
KvK Tilburg 18121313
BTW nr: NL8052.32.199.B01

Tesamen met een eigen afdeling engineering als ondersteuning voor architect en opdrachtgever is het gehele team van LANDER u graag van dienst.


LANDER'S SERVICE


Alle projecten, zoals het ontwerpen van een huis, een compleet winkelcentrum, kantoorgebouw, ziekenhuis, appartementencomplex, recreatie of bungalowpark, beginnen allemaal met een principaal die een bepaalde wens heeft. Het kan renovatie of nieuwbouw betreffen, waarbij een architect is betrokken om deze wensen en eisen om te zetten in een concreet programma van eisen. Hiermee wordt in een later stadium uiteindelijk het gewenste eindresultaat gerealiseerd.
Het traject dat hierna volgt t.w. het voorlopige-, definitieve ontwerp, de besteksfase t/m de daadwerkelijke uitvoering op de bouwplaats zijn intensief en veeleisend voor alle partijen. Een belangrijke succesfactor is een goed (bouw)team te vormen met daarin ervaren specialisten. De façade of dak is dan wel slechts een onderdeel van het gehele bouwproject, het is zonder twijfel het belangrijkste esthetische element. Een gevel of dakvlak kan het verschil maken in het al dan niet slagen van een project.

De principaal heeft in basis een uitgesproken mening over de visuele uitstraling van zijn of haar project. Daarbij wordt een architect betrokken om dit in een duidelijk ontwerp om te zetten. Het budget moet toereikend zijn, de engineer moet aangeven dat de constructie daadwerkelijk uit te voeren is en de aannemer moet weten dat het uitvoerbaar is conform de van toepassing zijnde wetten en regels. Alle betrokken partijen moeten daarom over voldoen kennis, ervaring en  betrokkenheid beschikken om alle verschillende disciplines geruisloos in elkaar over te laten lopen. De gehele constructie en alle van toepassing zijnde details zullen vooraf goed doordacht moeten zijn en precies gedetailleerd worden zodat de uitvoering exact volgens plan verloopt.

Wij geloven dat de betrokkenheid van LANDER in een vroeg stadium en als onderdeel van het gehele bouwteam een belangrijke bijdrage levert aan een succesvol eindresultaat.

Eén telefoontje naar LANDER in Kaatsheuvel en wij geven u alle mogelijkheden van de verschillende producenten die nodig zijn voor uw project. In een onderhoud presenteren wij u de mogelijkheden en vertellen u welke toepassingen eerder succesvol zijn toegepast in de vele projecten die in ruim 25 jaar inmiddels gerealiseerd zijn. Is er een keuze gemaakt dan kan LANDER verdere ondersteuning in eventuele engineering bieden.

Om de gewenste uitvoering op de bouwplaats te waarborgen en de marktwerking niet te verstoren heeft LANDER al jarenlang geleden gekozen om eventueel met haar respectabele partners samen te werken. Indien gewenst voeren zij geheel zelfstandig het project met ondersteuning van LANDER uit. Zij beschikken vaak over jarenlange ervaring en kennis van de systemen die LANDER voert. Hiermee wordt in de praktijk voldaan aan het programma van wensen en eisen, waarmee het in eerste instantie ook begonnen is tussen architect en principaal.

Wij staan enthousiast klaar om ook uw project te voorzien van onze vakkundige begeleiding.


ENGINEERING


De façade of dak van een gebouw behoort tot de belangrijkste esthetische elementen. Dit kan het verschil uitmaken in het al dan niet slagen van een nieuwbouw of renovatieproject. De betrokkenheid van LANDER in een vroeg stadium als onderdeel van het gehele bouwteam garandeert een belangrijke bijdrage aan een succesvol eindresultaat.

Advisering

Eén telefoontje naar LANDER in Kaatsheuvel en wij adviseren u over alle mogelijkheden en toepassingen van de verschillende producenten. Producten en systemen zijn aantoonbaar succesvol toegepast bij uiteenlopende projecten. In een vervolgstadium kan LANDER u onder meer verdere ondersteuning op het gebied van detaillering bieden. Hierin heeft LANDER in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan. Er zijn in ruim 30 jaar inmiddels meer dan duizend (!!) projecten succesvol gerealiseerd.

Nadat een eventuele keuze is gemaakt kan LANDER u ondermeer verdere ondersteuning op het gebied van detaillering bieden. Wij beschikken over een eigen engineeringafdeling, die het ontwerp begeleiden tot de realisatie ervan. 

Samenwerking


Om de gewenste uitvoering op de bouwplaats te waarborgen, werkt LANDER al jaren met een aantal respectabele partners. Geheel zelfstandig voeren zij het project, en uiteraard de onderhandelingen met de aannemer uit, mét ondersteuning van LANDER. Onze partners beschikken vaak over jarenlange ervaring en kennis van de systemen en producten die LANDER voert. Hiermee blijven we zo dicht mogelijk bij de eisen en wensenpakket van de architect en principaal.

Wij staan enthousiast klaar om ook uw project te voorzien van onze vakkundige begeleiding. Bel (0416) 280 246 of mail naar info@lander.nl

De directie