KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

INTRODUCTIE LANDER ALUMINIUM DAKSYSTEMEN

Aluminium lichtgewicht daksystemen worden vandaag de dag steeds vaker toegepast. De PREFA aluminium daksystemen van LANDER zijn leverbaar in verschillende attractieve varianten. Zo zijn er specifieke systemen voor de gevel, voor het dak of voor beide. Met andere woorden toepasbaar voor de gehele buitenschil en daardoor biedt het de ontwerper een grote ontwerpvrijheid. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, onze aluminium daksystemen zijn voor praktisch elk project geschikt.
 

          
PREFA FELSBANEN                                                    PREFA LOSANGES                                                     PREFA SHINGLES                        
 


Waarom PREFA van LANDER:
 
 • Tijdloze premium uitstraling
 • Grote ontwerpvrijheid voor zowel de gevel als dak
 • Uitgebreid kleurenpallet, in meerdere topkwaliteiten 
 • Onbreekbaar en geen storende visuele veroudering
 • Snelle verwerking 
 • Weinig afval op de bouwplaats 
 • Volledig blinde bevestiging
 • Licht in gewicht
 • Variabele draagconstructies
 • Milieuvriendelijk, geen uitloging zware metalen*
 • Volledig recyclebaar
 • Scherpe prijsstelling
 • Lange levensduur (tot 40 jaar materiaalgarantie!)

 
* Eén van de belangrijkste redenen om voor aluminium te kiezen is bewustheid voor ons milieu. In tegenstelling tot andere metalen dakbekledingen als koper of zink kent de PREFA aluminium dak- en gevelbekleding geen uitloging van zware metalen. Met PREFA spaart u het milieu want aluminium is duurzaam en slijtvast, kent geen uitloging en mag daarom zelfs aan objecten op en langs het water of in waterbeschermingsgebieden worden toegepast. Het betreft niet alleen zoetwater gebieden maar ook zeewater gebieden. 

Er is veel onduidelijkheid over het uitlogen van zware metalen uit koper of zink in relatie tot een duurzaam en schoon milieu. Het Landelijk Bestuurlijk Overleg Water heeft hierover ondermeer gepubliceerd:  
      
  
"Op grond van de Wet bodembescherming geldt voor gemeenten een zorgplicht, die bepaalt dat verontreiniging van de bodem zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Door bouwmetalen verontreinigd regenwater kan bodemverontreiniging veroorzaken. Het is de verantwoordelijkheid van gemeenten deze verontreiniging te voorkomen of te (laten) saneren... Vervuiling van het afstromende regenwater moet zoveel mogelijk worden vermeden. Met het oog daarop moet de toepassing van uitloogbare bouwmetalen zoals koper, zink en lood, voor dakbedekking, gevelbekleding, regenwaterafvoer en straatmeubilair zoveel mogelijk worden voorkomen. Regenwater dat in contact is geweest met uitloogbaar materiaal wordt in beginsel beschouwd als afvalwater. Directe lozing van dit water op oppervlaktewater is daarmee vergunningplichtig ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo). Lozing oppervlaktewater is in principe niet toegestaan ingevolge de Wvo."

Bron: Landelijk Bestuurlijk Overleg Water, Cluster Milieu - Omgaan met metalen bouwmaterialen
De keuze voor aluminium is daarnaast ook een esthetische keuze. Of het nu gaat om strakke rechte vormen of complexe elliptische vormen, de mogelijkheden zijn eindeloos waardoor een creatieve invulling van de gevel en het dak kan worden gerealiseerd wat een toonaangevend ontwerp als resultaat heeft. Er is een breed kleurenspectrum mogelijk en mits in de juiste kleur voorzien en indien gewenst nauwelijks te onderscheiden van het tijdloze karakter van zink en koper.

Aluminium daksystemen zijn tevens lichter van gewicht dan veel andere dakmaterialen. Door het lichtere gewicht kan vaak ook de achterliggende dragende constructie lichter, dus economischer, worden gedimensioneerd. 
        

LANDER is zeer ervaren in het begeleiden en ondersteunen van architecten en opdrachtgevers. Neem gerust contact op voor geheel vrijblijvend technisch advies of ondersteuning.Voor elk soort project én budget bieden wij u een passende oplossing met de volgende 4 verschillende aluminium systemen:

PREFA FELSBANEN
Bij een felsdak worden platen aluminium in de lengterichting met felsverbindingen aan elkaar verbonden. Leverbaar in 420/570/ x 0,7 mm in diverse lakkwaliteiten. 

       

PREFA LOSANGES
Aluminium vierkante, ruitvormige elementen van 290 x 290 mm, voorzien van gepatenteerde felsranden aan vier zijden waarvan de twee bovenste zijden naar buiten en twee onderste zijden naar binnen zijn gezet, die de eerder aangebrachte losange overlappen.

 

PREFA SHINGLES

Aluminium trapeziumvormige leien met gepatenteerde felsranden aan 4 zijden, 2 zijden naar binnen en 2 zijden naar buiten gezet. Geheel blinde bevestiging en keuze uit vele kleuren en verschillende oppervlaktestructuren.

                  

Innovatie

Dankzij jaarlijkse innovatie bevat het LANDER programma totaal uiteenlopende daksystemen die passen bij elk uniek project. De continue ontwikkeling van hedendaagse kleurstellingen en attractieve oppervlaktestructuren geven een pand het gewenste uitnodigende duurzame exterieur.

Mogelijkheden 
Alle typen zijn waterdicht, scheur- en breukvast en worden door een groot aantal toebehoren en hulpstukken tot een compleet daksysteem gemaakt
.

Materiaaldikte
Aluminium (gewicht per m²) Zink (gewicht per m²) Koper (gewicht per m²)
0,70 mm 1,89 kg 5,04 kg 6,27 kg
0,80 mm 2,16 kg 5,76 kg 7,17 kg
1,00 mm 2,70 kg 7,20 kg 8,96 kg
1,20 mm 3,24 kg 8,64 kg 10,75 kg
1,50 mm 4,05 kg 10,80 kg 13,44 kg
2,00 mm 5,40 kg 14,40 kg 17,92 kg


Service

Neem gerust contact met ons op om te laten zien wat LANDER voor uw project kan betekenen. Voor een vrijblijvend advies over de verschillende aluminium gevelsystemen en hun toepassingmogelijkheden zijn wij u graag en deskundig van dienst.

TEAM LANDER