KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

ALPHATON RASTERMATEN

 

Maatvoering per mm. voor optimale ontwerpvrijheid

Hier boven staat een overzicht van veel toegepaste rastermaten. Een rastermaat is de werkende breedte of hoogte, dus telkens één gevelelement + één voeg. De gemiddelde verticale voeg is standaard 8 mm. en de gemiddelde horizontale voeg is standaard 12 mm. Voor een optimale flexibiliteit zijn de gevelelement per mm. nauwkeurig leverbaar. Ook speciaal maatwerk met bijvoorbeeld een afwijkende voegbreedte is op verzoek leverbaar. Informeer naar de mogelijkheden en LANDER biedt u de gewenste oplossing.

Maximale rastermaat nu tot 1.500 mm

Door continue verbetering en beheersing van het productieproces is de maximale rastermaat onlangs opgewaardeerd tot 1.500 mm. Dit is alleen verantwoord door gebruik te maken van de beste grondstoffen, unieke detaillering en niet te vergeten de typische kanalenstructuur/dubbelwandigheid voor maximale sterkt. Ook deze grote ALPHATON elementen kunnen op verzoek in elke gewenste lengtemaat per mm. geleverd worden. 
 


Ontwikkeling van de detaillering sinds 1995 tot heden
  
Esthetisch zit het verschil in het feit dat de DF-04 uitvoering een geheel blinde bevestiging heeft en de oude standaard uitvoering niet. De houder is bij de oude standaard uitvoering namelijk half verdekt. Bovendien is de nieuwe DF-04 uitvoering door zijn dubbele bevestiging aan de bovenzijde nog iets sterker dan de oude standaard uitvoering. De maximale rastermaat in deze uitvoeringen 250 x 400 mm.

Door verdere technische doorontwikkeling van het ALPHATON systeem is het nieuwe 'GENERATION-06' systeem ontstaan. Het oorspronkelijke gevelsysteem is nu na meer dan 25 jaar ervaring nog verder geperfectioneerd. Dit betekent meer mogelijkheden, maximale productkwaliteit en nog meer zekerheid.


De voordelen van het nieuwe 'GENERATION-06' systeem met de bijpassende gevelelementen in de uitvoering LF-06 in het kort:

  • Hoogste stabiliteit  -  Bij het nieuwe systeem worden de frontale krachten op de keramische gevelelementen afgedragen door de nokken van de nieuwe aluminium houders aan de draagconstructie.

  • Blinde bevestiging  -  Door de nieuwe vorm van de aluminium houders en sterk verbeterde detaillering van de gevelelementen verkrijgt men een volledig blinde bevestiging én diepe voegen voor een sterk gevelbeeld.

  • Meer flexibiliteit  -  Twee varianten aluminium draagprofielen; 'GENERATION-06 - open' en 'GENERATION-06 - gesloten'. Afhankelijk van de situatie bieden deze economische of juist statische voordelen.

  • Kortere montagetijd  -  Eenvoudige, doelmatige bevestiging van de aluminium houders doordat deze simpel op de juiste positie in het 'GENERATION-06' draagprofiel te klikken zijn.

  • Optionele TOP-DOWN montage  -  Op verzoek kan dit systeem geleverd worden voor unieke achterafmontage van de keramische gevelelementen; het later pas invullen en automatisch borgen van de gevelelementen.

  • Grote rastermaten  -  Meer ontwerpvrijheid door nieuwe maatvoering  tot 1.500 mm. (per mm!)