KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

INSPIRATIE


Material Xperience editie 2010 & editie 2011 - Themakamer 'Ceramic'

 
 

   


LANDER presenteerde hier op indrukwekkende wijze de meest recente innovaties en mogelijkheden op haar vakgebied van keramische gevelbekleding en architectuurpannen.

Keramische gevelsystemen:
 
'classic-line'
Er is bijzonder veel belangstelling getoond voor de nieuwste ontwikkelingen van het ALPHATON systeem. Deze collectie is 'standaard' al toepasbaar tot 1.500 mm lange gevelelementen. Bovendien nu in nog meer door-en-door gebakken of geglazuurde kleuren leverbaar voor een optimale kleurenkeuze. Daarbij wordt echte ontwerpvrijheid gecreëerd door een veelvoud aan texturen en vormen die nu leverbaar zijn door recente investeringen in de modernste productieovens.  

'premium-line'
Bovendien was er veel belangstelling voor de grote keramische LONGOTON elementen die in vele varianten tot maar liefst 3.000 mm.(!!) lengte leverbaar zijn. Dit voor zowel horizontaal als verticale toepassing. De in de themakamer gepresenteerde HOOGformaat variant was één van de opvallende noviteiten en geeft een ander beeld door volledig verticale belijning.      
 
'budget-line'
Ook werd de nieuwe door-en-door gekleurde vulkaangrijze SIGMATON enthousiast ontvangen. Dit is het nieuwe low budget keramisch gevelsysteem. Dit systeem biedt door haar innovatieve montagetechniek kostenbesparing zonder concessies te doen aan kwaliteit. Eenvoudige en doelmatige verticale montage.

Keramische dakpannen:
 
Op het gebied van keramische daken is enthousiast gereageerd op de nieuwe architectonische totaaloplossing voor flauw hellende daken t.w. het LANDER TOP-10º systeem. Hiermee zijn extreem flauw hellende daken vanaf 7° uitvoerbaar met keramische pannen. Indien gewenst met totaalgarantie! Met dit systeem wordt een dure dubbeldakconstructie uitgespaard en faalkosten, die vaak bij flauw hellende daken ontstaan, voorkomen. De presentatie van verschillende varianten vlakke, kantige architectuurpannen maakt het aanbod compleet.
 
Indien u meer informatie wenst neem dan gerust contact met ons op. LANDER beschikt over een eigen engineeringafdeling die u kan ondersteunen en adviseren bij het detailleren en toepassen van keramische materialen in ieder ontwerp.