KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 


NIEUWS

2013 LONGOTON keramische gevelbekleding leverbaar tot 3.000 mm!!De absolute top op het gebied van keramische gevelbekleding met gevelelementen: LONGOTON tot 3.000 mm. lengte. Dit gevelsysteem bevat vandaag de dag uiteenlopende door-en-door gebakken keramische of geglazuurde kleuren met een maximale lengtemaat van de gevelelementen maar liefst 3.000 mm.(!!) Belangrijke factoren die dit mogelijk maken zijn de nieuwste productietechnologie en de specifieke detaillering van de sterke dubbelwandige gevelelementen. 

Dit gevelsysteem van LANDER kenmerkt zich verder door maximale flexibiliteit. Zo kunnen de elementen per mm. lengte geleverd worden. Maatwerk is bij dit systeem standaard. Dit betekent dat op relatief eenvoudige wijze voor elk project ook specifieke oppervlaktestructuren of geglazuurde kleuren ontwikkeld kunnen worden. Vormgevers hebben nu nog meer vrijheid om een gebouw een geheel eigen identiteit te geven.2012 Nieuw in het assortiment: aluminium gevel- en daksystemen

    

Aluminium lichtgewicht gevel- en daksystemen worden vandaag de dag steeds vaker toegepast. De LANDER aluminium gevel- en daksystemen zijn leverbaar in verschillende attractieve varianten. Zo zijn er specifieke systemen voor de gevel, voor het dak of voor beide. Toepasbaar voor de gehele buitenschil en daardoor biedt het de ontwerper een grote ontwerpvrijheid. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, onze aluminium gevelbekledingssystemen en daksystemen zijn voor praktisch elk project geschikt.

Er gaat veel aandacht uit naar de unieke matte P.10 kleurvarianten uit het programma. Hieronder ziet u de verschillen tussen lichtgrijs P.10 kwaliteit (boven) en robijnrood PP99 kwaliteit (beneden) 

2012 Nieuwe verticale aluminium L² draagconstructie ALPHATON (innovatie!)

     

Vandaag de dag is er steeds meer vraag naar langere gevelelementen. De keramische ALPHATON elementen kunnen daarvoor tot een maximale rasterlengte van 1.500 mm. geleverd worden. Voor een meest economische wijze van monteren van deze langere gevelelementen is het L² draagsysteem ontwikkeld.

Door de unieke schuine slobgaten in zowel de verticale aluminium draagprofielen als de houders hoeft er nu niet meer in de draagprofielen geboord te worden; de houders kunnen nu eenvoudig altijd juist gepositioneerd worden zonder kostbare boortijd in de aluminium draagprofielen. Dat dit de montagetijd nog verder verkort en de kosten reduceert mag duidelijk zijn.


2011 Nieuwe genuanceerde ALPHATON kleur: L122 Antik 

  

Naast de bekende genuanceerde ALPHATON uitvoeringen is het kleurenprogramma uitgebreid met de nieuwe uitvoering L122 Antik. De basis van deze uitvoering is de Oxiderode tint L120. Op deze warm-rode scherf wordt een prachtige genuanceerde blauwe gloed gebakken.

 
 
2010 RAPID systeem voor borging bij achteraf-montage

Op verzoek is zowel het ALPHATON en LONGOTON gevelsysteem in de uitvoering ‘RAPID’ verkrijgbaar. Dit eveneens gepatenteerde systeemonderdeel biedt maximale zekerheid door automatische borging van (achteraf) gemonteerde keramische gevelelementen. De aluminium houders zijn optioneel voorzien van een extra rvs klemveer. Deze klemveer grijpt in een uitsparing in de achterkant van het gevelelement waardoor eenvoudig gevelelementen achteraf gemonteerd kunnen worden.

Zo wordt eenvoudig verhindert dat gevelelementen ongewild weggenomen kunnen worden, dus ook bij (plaatselijke) achteraf montage.


 
2009 Keramische prefab-hoekelelementen
 
 

Eén gevelelement voor het omkleden van bijvoorbeeld buitenhoeken of neggen. Een sterke en stabiele detailoplossing is het resultaat. Deze standaard elementen sparen daarbij ook nog delen van draagconstructie uit. De montage is even eenvoudig en snel als de rest de ALPHATON en LONGOTON gevelsystemen.  


 
2009 ALPHATON per mm. leverbaar. (renovatie!)De ALPHATON keramische gevelbekleding is een zeer gewaardeerd systeem dat perfect aansluit om duurzaam te renoveren. Doordat veelal gebruik gemaakt kan worden van de bestaande dragende constructie worden kosten en overlast beperkt zodat een gebouw eenvoudig een geheel eigen identiteit kan worden geven.

Optimaal technisch en esthetisch resultaat wordt behaald doordat de keramische gevelelementen eenvoudigweg per mm. op maat kunnen worden geproduceerd. Dezelfde flexibiliteit wordt doorgevoerd in het bijbehorende draagsysteem. Deze volgt geheel de gewenste rastermaatvoering en garandeert altijd een deugdelijke bevestiging.