KERAMIEK

ALPHATON®

LONGOTON®

MITON®

SIGMATON®

EASYTON®

BAGUETTES


 
ALUMINIUM

SIDINGS

LOSANGES

SHINGLES

FELSTECHNIEK


FX.12

 
STREKMETAAL

STRETCHTECH®

 
 

Renovatie gevel

Veel gebouwen zijn logischerwijs destijds nooit gebouwd om op een later tijdstip op specifieke wijze eigentijds gerenoveerd te worden. Gevels van veel gebouwen zijn vaak niet meer van deze tijd. Deze gebouwen zijn daardoor onverkoop/verhuurbaar of geven de gebruikers ervan simpelweg te weinig comfort. 

     
Oude situatie Kantoorcomplex te Woerden  Nieuwe situatie met SIGMATON L010

LANDER wordt vandaag de dag steeds vaker benaderd om met met haar gevelsystemen verschillende gevelproblemen op te lossen. Voor bijna elke probleemstelling kunnen we één of meerdere economische oplossingen bieden. Een korte opsomming hiervan op een rij:
 • Het ontbreken van een functioneel isolatiepakket
 • Scheurvorming in bijvoorbeeld het bestaande metselwerk
 • Koudebruggen bij betonnen vloerranden van de verdiepingsvloeren
 • Bestaand metselwerk met vochtdoorslag
 • Het ontbreken van uitstraling
 • Vorstschade aan het bestaande metselwerk
 • Nieuwe gevelindeling
 • UItbreiding van bestaande gevels
 • Vervangen van huidige onderhoudsgevoelige gevelmaterialen
 • Totale upgrading van het totale gebouw
Mede door de flexibiliteit van alle maatvoeringen zijn de gevelsystemen van LANDER uitermate geschikt voor renovatie toepassingen. Omdat elke renovatie uniek is kunnen de elementen per mm. geleverd worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de ALPHATON gevelelementen eenvoudig altijd passend tot op de milimeter nauwkeurig worden geleverd tot een maximale lengte van maar liefst 1.500 mm. Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek, neem dan gerust contact met ons op.

>> Klik hier voor meer renovatieprojecten
     
   
Oude situatie 118 appartementen te Rhenen                      Nieuwe situatie met ALPHATON L010   

Renovatie dak
           
De in de jaren 70 veel gebouwde woningen met betonpannen hebben de tand-des-tijds duidelijk niet doorstaan en zijn veelal dringend aan vervanging toe. In de 21ste eeuw zijn dit vaak de projecten die voor een (dak)renovatie in aanmerking komen en waarbij onderstaande aspecten een belangrijke rol spelen.

Huidige status

Als regenschild functioneren vele daken met betonpannen al lang niet meer zoals in het begin door architecten en aannemers werd aangenomen. Het ontbreken van noodzakelijke kop- en voetsluitingen, die dienen als waterkering, kan dit vaak de oorzaak zijn van lekkage. Doordat beton niet een gebakken materiaal is en er vaak niet voldoende geventileerd wordt hecht alle door de omgeving veroorzaakte vervuiling goed. Reguliere Nederlandse weersinvloeden veroorzaken o.a.:
 • betonpannen worden broos en er ontstaat in de praktijk vaak op diverse plekken breuk en scheurvorming,
 • e.e.a. resulteert in lekkages of condensatie in het dakschild, 
 • mos- en algenaangroei,
 • verkleuring van dakpannen waardoor het dakschild een donkere en vervuilde kleur krijgt,

  Kortom het dakschild degradeert!

     
  Z100 projectrenovatie 90 woningen Breda.

  Collectie

  LANDER beschikt over een aantal juiste keramische modellen waarmee een dakschild probleemloos gerenoveerd kan worden. Hiermee kan voorzien worden in een compleet nieuwe en blijvende uitstraling, functioneel en esthetisch! Belangrijk hierbij zijn een correcte maatvoering met name een variabele deklengte van onze modellen waardoor de betonpannen in één handomdraai vervangen kunnen worden zonder verdere (kostbare) aanpassingen aan tengels of panlatten. Arbeidskosten spelen namelijk een belangrijke rol bij renovatie.

  Vlakke dakpannen
  Op het gebied van vlakke dakpanmodellen bieden de vlakke S125, L105 en de Z100 een goede mogelijkheid om een strak dakbeeld te creëren waarbij de Z100 prijstechnisch onverslaanbaar is en bovendien over een enorme variabele latafstand van maar liefst 60 mm. beschikt! Door zijn vergevingsgezindheid in ontwerp maar zeker ook in de uitvoering is dit model geliefd.

  Gegolfde dakpannen
  De mogelijkheden met gegolfde pannen zijn nog groter en bestaan afhankelijk van maatvoering uit modellen van lichtgegolfde tot OVH modellen. De LANDER OVH 115 is ideaal bij vervanging van daken gedekt met betonpannen.

  Kenmerken voor alle keramische dakpannen van LANDER zijn vooral strenge productienormen, welke strenger zijn dan de wettelijke minimale NEN EN 1304! Onverwoestbare keiharde engobes en een perfecte klei waarborgen samen met een goede detaillering en uitvoering een levenslang prachtig en onderhoudsarm dakschild!
    
Z100 projecttotaalrenovatie 133 woningen Zevenaar             Barendrecht OVH H115 VAR

Uitvoering

Door een netwerk van erkende dakdekkerbedrijven kan LANDER ervoor zorgen, dat naast een goede advisering in detaillering en besteksvorming, ook t.b.v. een correcte uitvoering op de bouwplaats een totaalaanbod volgt voor de complete renovatie van het dakschild inclusief het eventueel ophogen van isolatiewaarden. LANDER draagt een relatie dakdekker aan en blijft verder buiten beschouwing, uiteraard verzorgen we wel een correcte technische advisering. Afspraak = afspraak staat hierbij centraal. 

Prijsbewust
 
Met behulp van een goede keuze uit en toepassing van de juiste modellen kan het dakschild efficiënt en effectief worden gerenoveerd. Een juiste balans tussen grootte van het dakpanmodel en handzaamheid bij verwerking spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een model. Ook biedt LANDER een totaalpakket aan keramische en LANDEX kunststof daktoebehoren waarbij voor ieder knooppunt een oplossing kan worden geboden.

Detaillering

Indien u een compleet renovatieadvies wilt hebben maak dan gerust een afspraak met ons. Hierbij nemen we detaillering en uitvoering door, zorgen voor een juiste bemonstering en zullen alle aandachtspunten samen met u doorlopen en indien gevraagd een detailboekje maken waarin alle belangrijke technische aspecten worden vastgelegd.

Doet u gerust een beroep op ons. >> Klik hier voor meer renovatieprojecten