Er wordt gesproken over flauw hellende daken wanneer het dakvlak minder dan 25° graden is. Vaak wordt gedacht dat flauw hellende daken 'gewone' dakhellingen zijn die met een simpele spinvliesfolie ingepakt kunnen worden. Helaas is het in de praktijk anders. Bewoners lopen hierdoor achteraf tegen problemen aan zoals lekkages. 

Het LANDER Top-10° Systeem is een totaaloplossing voor flauw hellende daken vanaf 7°. Lander heeft samen met de producent van het membraam, en de producent van de dakpannen de handen ineen geslagen om dit totaalsysteem te ontwikkelen. Hier zijn 2 totaalsystemen uit voort gekomen: een regendicht- en een waterdicht systeem. Vervolgens heeft Bureau Dak Advies (BDA Gorinchem) gerealiseerde projecten kritisch beoordeeld. Het resultaat is een betrouwbaar en degelijk rapport omgezet in BDA Praktijkbladen. 

Niet alle dakpannen kunnen toegepast worden op flauw hellende daken. Lander heeft een aantal dakpanmodellen die geschikt zijn voor flauwe dakhellingen, te weten: Lander S125, L105, K150, E145, J110 en OVH N130. Het LANDER Top-10° Systeem wordt uitsluitend toegepast in combinatie met deze dakpanmodellen. De voordelen van dit systeem zijn als volgt:

  • Totaalsysteem met synergie tussen marktpartijen
  • Voorkomen van faalkosten 
  • Kostenbesparing t.o.v. een dubbeldakconstructie
  • Gratis advies door onze technische afdeling 
  • Duurzame blijvende water- of regendichte oplossing

Het resultaat is een integrale voorwaardelijke totaalgarantie op de keramische dakpannen, onderdakmembraam, detaillering en uitvoering. Het totale eindresultaat is van hoger niveau en geeft de opdrachtgever de garantie op een regen- of waterdicht dak. 


Lander Top 10 systeem intake formulier