Flauwe dakhellingen v.a. slechts 7°

Men spreekt over flauw hellende daken indien een dak een hellingshoek heeft van minder < 25° graden.

In de huidige architectuur wordt steeds vaker een flauw hellend dak ontworpen met vlakke dakpannen om zo een kubistische architectuur te verkrijgen. Hierbij staat de techniek niet altijd voorop. Aangezien er allerlei partijen met een dak bezig zijn nemen de risico’s op lekkages en condensatie in dakschild en detaillering fors toe. Een flauwe dakhelling vereist extra aandacht in detaillering en verwerking; dit is niet geheel zonder risico uit te voeren met een standaard dakpan en spinvliesfolie! Zeker niet als het doel is om een duurzaam waterdicht dak te verkrijgen langer dan de minimale 10 jaar garantie die in de bouw geldt!

Het LANDER Top-10° Systeem is een totaaloplossing met 4 modellen keramische dakpannen geschikt voor flauw hellende daken vanaf slechts 7°. Dit is een totaalsysteem in detaillering, ontwerp, en uitvoering speciaal ontworpen in samenwerking met enkele fabrieken en het onafhankelijke KiwaBda instituut in Gorinchem. Dit heeft geresulteerd in duidelijk praktijkbladen die van tekentafel tot bouwplaats gehanteerd dienen te worden.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • Uniek totaalsysteem (onderdaksysteem-dakpan-verwerking)
  • Waterdicht e/o regendichte uitvoering
  • Geen faalkosten
  • Duurzame waterdichting niet slechts 10 jaar!
  • Fraaie keramische dakpannen in vlakke en gegolfde uitvoering
  • Geen lekkages voor bewoners en hoge kosten voor investeerders
  • Gratis technisch advies van uw project! 

Wilt u een offerte, richtprijs of een vrijblijvende technische check van het dakschild van uw project of woonhuis per omgaande ontvangen? Neem dan gerust even contact met onze technische afdeling op via 088 – 882 08 00 of vul het Lander top-10 intakeformulier even in. Ook kunt u uw tekening mailen naar techniek@lander.nl.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u vragen omtrent onze producten? Wij helpen u graag!