Aluminium sidings

Aluminium sidings zijn maatvast gevormde panelen met een vlakke voorzijde (ook wel aluminium plankprofielen genoemd).

Standaard zijn deze leverbaar in 3 verschillende oppervlaktestructuren: glad, met fijne structuur en belijnd.  Daarnaast is er keuze uit een variant met of zonder verdiepte schaduwvoeg. De stroken kunnen zowel horizontaal, verticaal als diagionaal worden bevestigd d.m.v. een messing en groefverbinding voor onzichtbare bevestiging. Daarbij is uniek dat de sidings van Lander standaard aan de kopse zijden omgezet zijn voor een luxe uitstraling en maximale stabiliteit.   

De lichtgewicht sidings worden eenvoudig blind bevestigd op de achterliggende constructie. De sidings zijn toepasbaar voor de gevel, maar ook voor het interieur als wand of plafondbekleding. Naast nieuwbouwtoepassing worden de sidings van Lander ook steeds vaker gebruikt ter vervanging van oude verweerde gevels of boeidelen met bijvoorbeeld verarmde houten rabatdelen of stalen dambeplating. Bovendien behoeven de aluminium sidings slechts weinig of geen onderhoud en hebben een lange levensduur, met een materiaalgarantie tot 40 jaar.
 

Een rastermaat is de werkende breedte of hoogte, dus telkens de zichtmaat van één siding (+ één voeg). Per rastermaat is er de keuze voor een variant met én een variant zonder voeg. Afwijkende hoogtes dan hieronder weergegeven zijn zonder meer ook mogelijk.

De sidings hebben een lengte van minimaal 500 en maximaal 6200 mm, ongeacht de gekozen hoogtematen van 138 mm, 200 mm of 300 mm. De lengte kan door ons eenvoudig op maat worden aangeleverd; zelfs als het om slechts enkele stuks gaat. Daarbij is uniek dat de sidings van Lander standaard aan de kopse zijden omgezet zijn voor een luxe uitstraling en maximale stabiliteit. Dit kan voor uw project tot op de mm. nauwkeurig aangeleverd worden en dus ook ideaal voor renovatie.

Specificaties:

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u vragen omtrent onze producten? Wij helpen u graag!