Strekmetaal

Strekmetaal oftewel gerekt metaal kan geproduceerd worden uit diverse metalen zoals staal, Cortenstaal, aluminium, RVS, koper, of messing. Het fabrieksmatige productieproces ontstaat doordat de platen machinaal met boven- en ondermessen worden ingesneden en tegelijkertijd uitgetrokken. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen welke ook wel “patronen” worden genoemd en de openingen “mazen”. Deze zijn in vele afmetingen te realiseren. Het resultaat hiervan is dat de gevel een transparante architectonische uitstraling krijgt. De mate van transparantie kan per project worden bepaald door middel van het uitrekenen van het doorlaatpercentage. Bovendien is het een milieubewust economisch product omdat er geen afval is.

Strekmetaal van Lander wordt toegepast als gevelbekleding, balustrades, plafondbekledingen of hekwerken. Strekmetaal biedt een grote ontwerpvrijheid, is nagenoeg onbreekbaar en kan snel verwerkt worden. Er zijn meerdere afwerkingen mogelijk, zoals thermisch verzinken (staal), poedercoaten (aluminium en staal) en anodiseren (aluminium). Zie onze brochure voor meer informatie.

Milieubewust

Naast het feit dat er geen uitval is in de productie zijn de materialen volledig recyclebaar en hebben ze een lange levensduur. Als u op zoek bent naar een duurzame gevelbekleding dan is strekmetaal van Lander een goede oplossing. Deze kan zelfs met minimaal 90% hergebruikt aluminium geproduceerd worden.

Patronen & maatvoering

Door het grote gamma aan snijblokken in de fabriek zijn vele maatvoeringen te realiseren die ieder een ander patroon als gevelbekleding geven. Hierdoor kan een driedimensionaal karakter aan de gevel worden verkregen alsook een vlakke gevelbekleding door de metalen platen na het productieproces te walsen. Ook is het mogelijk om de platen symmetrisch of asymmetrisch te produceren.

Kleuren

Met een gamma zorgvuldig geselecteerde geanodiseerde of gepoedercoate kleuren kan een karakteristieke architectuur worden verkregen. Poedercoaten is in basis voordeliger, echter met een anodisering wordt een grotere levensduur en mattere uitstraling bereikt welke vele architecten en opdrachtgevers aanspreekt. Indien gewenst is een maatwerkkleur in overleg te ontwikkelen.

Montage

De metalen platen kunnen als compleet gevelbekledingsysteem worden gemonteerd doordat er vele systemen en achterconstructies ontwikkeld en leverbaar zijn. Het strekmetaal kan worden gelast in frames of als losse elementen worden bevestigd op een aluminium achterconstructie waarbij de verticale naden middels omegaprofielen of kokerprofielen worden gemonteerd op de bouwplaats. Neem voor specifieke projectdetailling contact met ons op.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u vragen omtrent onze producten? Wij helpen u graag!